20121227

Pakko nähdä ja pakko kokea (part one)

Mä kokosin nyt yhteen muutaman kohteen, mikä jäi mun mieleen erityishyvin ja tosi positiivisella tavalla. Siis herätti jonkinlaisia tuntemuksia. Tässä tulee ekat neljä, kai ne on jo teidän "must see" - listoilla?

1.  LONDON EYE
Sanotaanko vaikka niin, et Lontoo ei oo ihan sairaan kaunis kaupunki. Mut London Eye on kuitenkin sellanen kokemus, jonka jokasen pitäis ees kerran elämässään saada. 135-metrinen, maailman kolmanneksi korkein maailmanpyörä ihastuttaa joka kerta. Yksi kierros kestää noin puoli tuntia ja vaunut liikkuvat koko ajan. Jopa mun korkeenpaikankammonen äiti selvis ilman mitään sen kummempaa paniikkia, sillä tossa hassunmuotosessa lasivaunussa tuntee kyllä olevansa turvassa. Lippujen hinta riippuu ihan ajankohdasta. 

2. LONDON DUNGEON
Tää on mun ehdoton suosikki! Noin puolitoistatuntinen kierros aitojen näyttelijöiden kanssa; Lontoon synkkä historia pähkinänkuoressa! Tää oli ihan älyttömän mieletön, näyttelijät oli taitavia ja vaikka vähän peloissaan sinne mentiin, se oli just sopiva, eikä yhtään liian pelottava. Ja sen lisäks, että nautin tästä kierroksesta ihan täysillä (tosin buranan voimin, mulla oli 38 kuumetta :--D), mä opinkin jotain uutta. Nähtiin kuuluisa Jack The Ripper, aka Viiltäjä-Jack, paettiin palavasta Lontoosta, katottiin, kun Bloody Mary poltettiin roviolla ja ammuttiin kaikenmaailman kummituksia. Paras! Menisin kyllä uudestaan, jos vaan saisin mahollisuuden! Suosittelen oikeesti kaikille, ihanihanihan kaikille, asdfghjkl.

3. MADAME TUSSAUDS
Kolmella sanalla: vahakabinetti vailla vertaistaan. Jos olet epäonnekas julkkisbongari, täällä et voi epäonnistua. Tuli sitten tavattua Michael Jackson, Barack Obama, Robert Pattinson, kuningasperhe kaikessa kauneudessaan ja monia, monia muita julkimoita. Oltiin täällä heinäkuussa 2011, jolloin vahakabinettiin rakennetussa 4D-elokuvateatterissa pyöri vielä joku The Avengers - lyhytelokuva tai mikä se nyt ikinä olikaan, aika mahtava. Hulk aivasti meijän päälle, yhyhy. :-----( Okei, suosittelen tätäkin täydellä sydämellä! Ps. jos tuutte ulos Marylebonen metroasemalta, se vahakabinetti on sitten tien toisella puolella. Ettei sitten turhaan tarvitse kaivaa karttaa, niinkuin me. Nojoo.

4. STAMFORD BRIDGE
Mulle tää oli henkilökohtasesti aika upee kokemus, vaikka hengailtiinkin vaan Chelsean kotikentän ulkopuolella. Mutku äääää. Jos jalkapallo kiinnostaa, kannattaa kävästä ees nappasemassa pari kuvaa tästä kuuluisasta kentästä. Meillä on aina ollu huono tuuri ja Chelsea ei oo koskaan pelannu täällä, kun me ollaan oltu maisemissa. )-: Ja kun paineltiin niin kiireelläkin tonne, ettei keritty edes aiheeseen liittyvässä museossa kävästä. Oikeestaan, melkein myöhästyttiin meidän lennolta takas kotiin, kun eräs Ira-niminen idiootti halus käydä täällä. Joo. Mahtava. Jee, menkää jo.

Okei, tässä olis tällanen top4, nää on kaikki mulle omalla tavallaan tärkeitä paikkoja, joissa vaan voisin aina käydä uudestaan ja uudestaan. :---) Ja hei, jos teille tulee mielee yksi kysymys näistä kohteista nii antaa palaa vaan, tykkään kysymyksistä \o/ Myös teijän omakohtaset kokemukset on hyvin hyvin tervetulleita, oon utelias kuulemaan niitä! xxx

2 kommenttia:

  1. JEEEEE kiitos näistä, oon ainaki menos tonne london eyeen, muita osia odotellessa! :----))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. eipä kestä, millo oot menossa? have fun! :---------)

      Poista

thank you ♥